Website voor en door de Molenhoeknaren

Het is de bedoeling met deze site onze inwoners en sympathisanten van de Molenhoek Deerlijk de mogelijkheid te geven mee te laten genieten van de vele herinneringen die tijdens de Ter Meulen gelegenheden vastgelegd worden.

Folklorestoet 2018

Molenhoek Deerlijk herdenkt de groote Oorlog

Op 20 oktober reed de stoet weer uit op de Molenhoek. Dat is dag op dag honderd jaar na de bevrijding van Deerlijk. Bovendien vonden er die dag in 1918 zware gevechten plaats aan de Molen Ter Geest en te Zande. Ierse soldaten hadden er alle moeite om de Duitse mitrailleurs, hoog in het molengebouw, uit te schakelen. Op 20 oktober 2018 keerde de Molenhoek even terug naar het leven anno 1914-1918. Bijna 50 groepen passeerden de revue tijdens de stoet. Goed voor één kilometer aaneengesloten beleving, verwondering en herdenking.  Paardenkoetsen, ossenspannen, oude tractoren, militair materieel en soldaten uit die tijd, piperbands, fanfares, … en talrijke praalwagens brachten het verhaal van de bezetting, de vlucht voor het geweld, voedselbedeling, de bevrijding, de ellende van de oorlog en de vreugde erna. 

                    Het Feestbestuur Molenhoek Deerlijk

Molenhoek Folklore stoet

Bedankt aan iedereen die toegedragen heeft op eender welke manier tot het welslagen van onze stoet ter herdenking van “De Groote Oorlog” 

Herbeleef de stoet en geniet van honderden foto’s, video’s en ander beeldmateriaal hier op deze pagina.

Deze verzameling van prachtige foto’s en video’s werd mogelijk gemaakt door vele mensen, daarom een speciale dank aan Xmarketing, Lisa Cardinael, Kimke, Marleen Ampe, Peter Staelens, Rik Desmet, Rita, Wouter Mortier, Johny Devs, Martin Roose.

Ook een speciale dank aan de CGC Deerlijk met medewerking van Johan, Dariën, Rudy, Hendrik, Johan C, Steven, Manfred, Patrick, Stefaan, Gilbert en Andre.

Wenst u één of meerdere foto’s, aarzel niet om contact op te nemen via het contactenformulier of stuur een mail naar Molenhoekdeerlijk@telenet.be met de reeksnaam en de nummer van de foto

Met dank aan Frank Tytgat

Interview met voorzitter Rudy

Foto's Folklore stoet op de Molenhoek